Fokus på förebyggande arbete i ny kvinnofridsplan
Metaform är en kommunikationsbyrå som arbetar med att fylla kunders varumärken med innehåll och mening.
Grafisk design, Branding, Varumärke, Varumärkesutveckling, Kommunikation, Visuell kommunikation, Grafisk profil, Grafisk identitet, Corporate Identity, Formgivning, Layout
908
post-template-default,single,single-post,postid-908,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Fokus på förebyggande arbete i ny kvinnofridsplan

Våld i nära relation är ett stort samhällsproblem, ett allvarligt brott och en viktig jämställdhets- och folkhälsofråga. Syftet med den nya planen är att motverka allt våld i nära relation. Kvinnofridssamordnare Margot olsson lyfter fram flera viktiga områden i planen:

– Vi lägger större fokus på det förebyggande arbetet. Med förebyggande menar vi såväl det arbete som syftar till att förhindra att våld sker, att tidigt upptäcka personer som har blivit utsatta och att jobba med våldsanvändarna, säger kvinnofridssamordnare Margot Olsson.

Ett annat prioriterat område i den reviderade planen handlar om särskilt sårbara grupper, personer som ofta behöver extra stöd. I planen betonas att det behövs fler typer av stöd- och skyddsinsatser för exempelvis äldre och personer med funktionsnedsättning. Även våld bland unga i skolåldern liksom hedersvåld och våld i samkönade relationer och mot transpersoner nämns.

Metaform av Malmö stad, Sociala resursförvaltningen i uppdrag att:
– designa en Kortversion av Kvinnofridsplanen (16 sidig broschyr)
– illustrera innehållet i broschyren

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

tonysamatas
tony@metaform.se